• Príspevok pre budúcich prvákov

          • Milí rodičia, nezabudnite si  požiadať Mesto Dolný Kubín o PRÍSPEVOK PRE KAŽDÉHO BUDÚCEHO PRVÁČIKA (Dolnokubínčana)

            - je financovaný z rozpočtu mesta (nie základnej školy) a preto je určený iba pre dieťa s trvalým pobytom na území mesta

            - poskytuje sa formou poukazu na nákup školských potrieb v hodnote eur (pre prvé a druhé narodené dieťa) alebo eur ( pre tretie a viac)

            - nárok na príspevok patrí žiadateľovi, ak:

            - jeden z rodičov má trvalý pobyt na území Mesta Dolný Kubín a dieťa nastupuje do školského zariadenia na území Mesta Dolný Kubín

            - potrebnú žiadosť nájdete na priloženom odkaze,: ŽIADOSŤ O POSKYTNUTIE SOCIÁLNEJ POMOCI

            https://www.dolnykubin.sk/socialna-pomoc.html

            - k žiadosti je potrebné priložiť ROZHODNUTIE O PRIJATÍ Vášho dieťaťa na povinnú školskú dochádzku

            - v prípade ďalších otázok nás môžete kontaktovať telefonicky na t.č.: 0915 382 010

        • Zmena v ospravedlňovaní žiaka
          • Zmena v ospravedlňovaní žiaka

          • Od 1.6.2024 platí novela Zákona č. 245/2008 (školský zákon):  

            § 144, ods. 10 znie:

            Neprítomnosť dieťaťa alebo neplnoletého žiaka ospravedlňuje škola na základe žiadosti jeho zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia

            Ak sa dieťa alebo žiak nemôže zúčastniť na výchove a vzdelávaní v škole alebo v školskom zariadení, jeho zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia je povinný oznámiť škole alebo školskému zariadeniu bez zbytočného odkladu príčinu jeho neprítomnosti.  Za dôvod ospravedlniteľnej neprítomnosti dieťaťa alebo žiaka sa uznáva najmä choroba, prípadne lekárom nariadený zákaz dochádzky do školy, mimoriadne nepriaznivé poveternostné podmienky alebo náhle prerušenie premávky hromadných dopravných prostriedkov, mimoriadne udalosti v rodine alebo účasť dieťaťa alebo žiaka na súťažiach.  

            (11)

            Ak neprítomnosť žiaka z dôvodu ochorenia trvá najviac 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní a súhrnne počas mesiaca najviac 10 vyučovacích dní, neprítomnosť sa ospravedlňuje bez predloženia potvrdenia od lekára. Ak neprítomnosť žiaka z dôvodu ochorenia trvá viac ako 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní alebo súhrnne počas mesiaca viac ako 10 vyučovacích dní, vyžaduje sa aj predloženie potvrdenia od lekára.  

            (12)

            Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá najviac 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní a súhrnne počas mesiaca najviac 14 vyučovacích dní, neprítomnosť sa ospravedlňuje bez predloženia potvrdenia od lekára. Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá viac ako 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní alebo súhrnne počas mesiaca viac ako 14 vyučovacích dní, vyžaduje sa aj predloženie potvrdenia od lekára.  

            (13)

            Vo výnimočných a osobitne odôvodnených prípadoch škola môže vyžadovať lekárske potvrdenie o chorobe alebo iný doklad potvrdzujúci odôvodnenosť neprítomnosti, najmä pri opakovanej neprítomnosti; to platí aj ak ide o ospravedlňovanie podľa odseku 11 alebo odseku 12. 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Komenského 279/32, Dolný Kubín
        • 0918 858 789
        • Komenského 279/32, Dolný Kubín
          Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje