• Decembrové aktivity v MŠ
          • Decembrové aktivity v MŠ

          • Vianoce sú sviatky, na ktoré sa tešia hádam všetci – veľkí i malí.

            Aj v našej škôlke je to tak, tešili sme sa a pripravovali na ne už od konca novembra. Najprv sme všetko pekne vyzdobili, vykrášlili, vyrobili adventné vence a kopu ozdôb, ktoré boli prevažne z odpadového materiálu. Týmito sme ozdobovali stromčeky v Dolnom Kubíne, ale aj na našom dvore.

            Takto pripravení sme mohli privítať Mikuláša, ktorý nás osobne navštívil a potešil sladkými darčekmi.

            Potom sme sa zamerali na vianočné maškrty- medovníčky a oblátky. Medovníky si deti piekli samé – miesili cesto, vaľkali, vykrajovali, zdobili a nakoniec si ich aj samé zjedli.

            Keď piekla oblátky p. zástupkyňa Renča, rozvoniavala vanilka a škorica po celej materskej škole. Deti pozorovali, aká je to zaujímavá, ale aj dosť namáhavá práca, ale výsledok stál za to, oblátky boli výborné.

            Keď už boli Vianoce celkom blízko, prekvapili nás aj darčeky pod stromčekom. Ale najprv sme si ich museli zaslúžiť a naučiť sa zopár básničiek a pesničiek,  aby boli sviatky aj veselé. No a keďže teraz rodičia nemôžu prísť do MŠ a pozrieť sa, ako deti vystupujú, pripravili sme pre nich prekvapenie: každá trieda im poslala vianočný pozdrav vo forme videa, ktoré si môžu doma pozrieť cez našu školskú webovú stránku. A k tomu sme ešte pridali vlastnoručne vyrobené pohľadnice s vinšovaním šťastných a pokojných vianočných sviatkov.

        • Zrealizovanie platby za MŠ v mesiaci december
          • Zrealizovanie platby za MŠ v mesiaci december

          • Vážení rodičia,

            žiadame Vás, aby ste všetky platby za materskú školu, ŠKD a CVČ v mesiaci december zrealizovali do 20.12.2021.

            Tiež Vás žiadame, aby ste si Vaše trvalé príkazy na platbu za materskú školuy nastavili s najneskorším dátumom 20. v danom mesiaci v budúcom roku. V poznámke nezabúdajte uvádzať MŠ - Meno a priezvisko Vášho dieťaťa.

            Mgr. Daša Badáňová - riaditeľka školy

        • Opatrenia pre vstup do MŠ od 29.11.2021
          • Opatrenia pre vstup do MŠ od 29.11.2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od pondelka 29.11.2021 podľa aktualizovaného manuálu Školského semaforu zo dňa 26.11.2021, je vstup cudzích návštevníkov  do priestorov školy a školského zariadenia zakázaný. Z tohto dôvodu dieťa ráno odovzdáte učiteľke určenej na preberanie detí pri hlavnom vchode do MŠ a v poobedných hodinách si dieťa preberáte taktiež pri hlavnom vchode do MŠ. MŠ funguje inak v nezmenenom režime.

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_dietata.docx si vytlačte a prineste do MŠ, nakoľko od 26.11. sú aktualizované. Kto nemá možnosť  tlače, dokumenty budú pripravené v MŠ. Podmienky ostávajú rovnaké ( po troch dňoch neprítomnosti dieťaťa vrátane víkendu ).

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Jeseň v našej MŠ

          • Jesenné obdobie v našej škôlke nebolo len pochmúrne a udriemané, ako počasie. Práve naopak, zmotivovalo nás do mnohých zaujímavých akcií, ktoré sme s deťmi uskutočnili. Najprv sme sa naučili rozpoznávať jednotlivé druhy ovocia,  zeleniny a iných plodov jesene, z ktorých sme spoločne vytvorili výstavku na školskom dvore.  Táto práca nás veľmi bavila, lebo každý mohol uplatniť svoju kreativitu a fantáziu. Potom sme usporiadali jesenný bazárik  ovocia a zeleniny, kde sme sa dozvedeli viac o užitočnosti vitamínov, ktoré sú  potrebné pre naše zdravie. A aby sme tých vitamínov načerpali čo najviac, vyrobili sme  smoothie  z viacerých druhov ovocia, ktoré nám aj výborne chutilo. Ďalšia perfektná akcia bola deň jablka, kedy sa celá škôlka - deti, aj pani učiteľky premenili na jablká. Všetci sme sa poobliekali do farieb jabĺk a na hlavu sme si vyrobili jablkové čelenky. Celý deň sme sa zabávali s jabĺčkami: strúhali ich na šalát, krájali na ochutnávku, piekli z nich koláč, oberali sme jablká zo stromu, vozili ich na fúriku i triafali nimi na cieľ. Tento náš zámer splnil svoj účel, veď deti sa veľa toho dozvedeli, ale si aj zašportovali a pochutnali na dobrotkách, ktoré samy pomáhali pripraviť.

        • Informácie k novému školskému roku 2021/2022
          • Informácie k novému školskému roku 2021/2022

          • DENNÁ  PREVÁDZKA  MŠ:

            Začína sa o 6.30 hod., deti prichádzajú do 8.00 hod., kedy sa vchod z bezpečnostných dôvodov zamyká.

            Deti prijaté na poldennú výchovu a vzdelávanie je potrebné vyzdvihnúť medzi 12:00-12:30.

            Deti prijaté na celodennú výchovu a vzdelávanie je potrebné vyzdvihnúť medzi 14:00-16:00.

            Prevádzka sa končí o 16.00 hod.

            Prosíme o dodržiavanie príchodu a odchodu detí.

            Keďže ešte stále bojujeme s pandémiou, riadime sa školským semaforom a RÚVZ. Pri príchode detí bude vykonávaný ranný filter (meranie telesnej teploty detí), dezinfekcia rúk. Do šatne smie vstúpiť iba jeden rodič, aj to na nevyhnutný čas (najviac 10 minút) s prekrytím horných dýchacích ciest respirátorom.

            Na začiatku roka je potrebné podpísanie vyhlásenia o bezpríznakovosti 

            Písomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf 

            Toto vyhlásenie sa podpisuje po každom chýbaní dieťaťa viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov). Ak chýba dieťa viac ako 5 dní (mimo víkendov a sviatkov), potrebné je potvrdenie o chorobe od lekára.

            Pri nástupe Vášho dieťaťa do MŠ dostanete tlačivá, ktoré treba vyplniť a vrátiť do 7 dní p. učiteľkám.

            Splnomocnenie na prevzatie dieťaťa z MŠ

            Čestné vyhlásenie pre zber údajov

            Súhlas so spracovaním osobných údajov

            Informácie o dieťati do informačného systému školy  

             Odhlásiť dieťa z materskej školy je možné najneskôr v deň chýbania do 7:00 hod. u vedúcej šk. jedálne na tel. čísle: 0918858791 a u učiteliek MŠ.

            Zástupkyňa riaditeľa ZŠ pre MŠ p. Piňáková:  0918858789


             PLATBY  A POPLATKY   :

            Rozhodnutie_o_poplatkoch_MS_2021.pdf


          • Prihláška na stravu a mesačné platby platné od 01.09.2021

          • Vážení rodičia,

            Prihlasovanie na stravu v novom šk. roku 2021/2022 je možné od 25.08.2021 v čase od 8,00 – 12,00 hod. a to:

            • osobne v kancelárii vedúcej šk. jedálne ( pre rodičov, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si prihlášku na stravovanie – tlačivo bude k dispozícii v kancelárii)
            • e – mailom ( vyplnenú prihlášku na stravovanie pošlite na e –mail : margita.panikova@zskomdk.sk

            Prihláška na stravovanie: Zapisny_listok_pre_bezne_stravovanie_2021.doc

            Na základe schváleného VZN Mesta Dolný Kubínč. 2/2021 a vnútornej smernice ZŠ s MŠ,   riaditeľka ZŠ s MŠ    Komenského 279/32 v Dolnom Kubíne určuje s platnosťou od 01.09.2021 výšku príspevku na úhradu nákladov na nákup potravín a paušálny príspevok na mesačné náklady za stravovanie žiakov v šk. jedálni nasledovne:

             

            Nárok na dotáciu v ZŠ má dieťa, ktoré žije v spoločnej domácnosti  ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima, alebo ak si ani jeden člen domácnosti neuplatnil nárok na daňový bonus.

            V MŠ má nárok na dotáciu dieťa, ktoré žije v spoločnej domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima, , alebo ak si ani jeden člen domácnosti neuplatnil nárok na daňový bonus, v poslednom ročníku  dieťa, ktoré nedovŕši  6 rokov.

            Prvý mesačný poplatok za stravovanie je potrebné uhradiť do konca augusta na september a potom každý nasledujúci mesiac do 25. dňa v mesiaci.

            Platby za stravu a poplatok za režijné náklady, môže zákonný zástupca žiaka/ stravník uskutočniť len bezhotovostnou platbou na účet ŠJ - VÚB Banka pobočka Dolný Kubín.

            Číslo účtu: IBAN: SK62 0200 0000 0000 2113 8332      SWIFT: SUBASKBX

            Doplňujúce údaje: Meno a priezvisko dieťaťa/žiaka, trieda

            Variabilný symbol: Osobné číslo stravníka

        • Dotácia na stravu, zmena od 1.9.2021
          • Dotácia na stravu, zmena od 1.9.2021

          • Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z.o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), ktorými sa plošne ukončuje poskytovanie dotácie na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ – „obedy zdarma“.

            Od šk. r. 2021/2022 bude poskytovaná dotácia na stravu len deťom:

            • ak je rodina v hmotnej núdzi,      alebo
            • ak je príjem rodiny najviac vo výške životného minima,    alebo
            • ak si ani jeden člen domácnosti neuplatnil (alebo neuplatní pri ročnom zúčtovaní dane) nárok na daňový bonus

            Aké potvrdenie je potrebné priniesť do školy pre „obedy zdarma“?


            • Ak je rodina v hmotnej núdzi:  Potvrdenie Vám na požiadanie vystaví Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v D. Kubíne, 4. poschodie, oddelenie hmotnej núdze.
            • Ak je príjem rodiny najviac vo výške životného minima: Potvrdenie Vám na požiadanie vystaví Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v D. Kubíne, 4. poschodie, oddelenie hmotnej núdze.
            • Ak si ani jeden člen domácnosti neuplatnil nárok na Daňový bonus: Cestne_vyhlasenie_SJ.docx

            Potvrdenia, resp. Čestné vyhlásenie je potrebné priniesť do školy a preukázať sa nimi v čase od 02.08. 2021 do 05.08.2021 do 14,00 hod.u p. Pánikovej, alebo vhodiť do poštovej schránky na bráne pri vstupe do areálu školy.


            Pozor: Ak nastane zmena a zákonný zástupca požiada o daňový bonus v priebehu roka alebo na konci zúčtovacieho obdobia a neoznámi to škole (rodič poberá dotáciu na školskú stravu a zároveň uplatňuje aj daňový bonus), v tom prípade finančné prostriedky na školskú stravu boli dieťaťu poskytované neoprávnene od dátumu uplatnenia si daňového bonusu a zákonný zástupca je povinný vrátiť všetky finančné prostriedky, ktoré čerpal.


            Zákonní zástupcovia, ktorí nespĺňajú ani jednu z vyššie uvedených podmienok, hradia poplatok za školskú stravu v plnej výške. Výška stravného (obedy a desiaty) bude zverejnená pred začiatkom šk. roka  2021/2022.


            V prípade otázok ohľadne dotácie na školskú stravu môžete kontaktovať vedúcu školskej jedálne p. Pánikovú na t.č.0918858791, alebo e-mailom na adresu: margita.panikova@zskomdk.sk.

          • Príspevok pre budúcich prvákov

          • Mesto Dolný Kubín  poskytne príspevok pre budúcich školákov formou poukazu v hodnote 50 eur (pre prvé a druhé narodené dieťa) alebo 100 eur ( pre tretie a viac)

            Nárok na príspevok patrí žiadateľovi, ak:

            - jeden z rodičov má trvalý pobyt na území Mesta Dolný Kubín

            - dieťa nastupuje do školského zariadenia na území Mesta Dolný Kubín

            - k žiadosti je potrebné priložiť ROZHODNUTIE O PRIJATÍ Vášho dieťaťa na povinnú školskú dochádzku

            - v prípade ďalších otázok nás môžete kontaktovať telefonicky na t.č.: 0915 382 010

            Tlačivo.docx

          • Zápis detí do materskej školy

          • Pre školský rok 2021/2022 preferovaný spôsob zápisu je elektronickou formou, prípadne vypísanú prihlášku môžu rodičia doručiť aj v tlačenej forme pani zástupkyni  do MŠ.

            Zápis sa koná bez osobnej účasti detí.

            Od školského roka 2021/2022 je pre predškolákov predprimárne vzdelávanie povinné, čiže deti ktoré dosiahnu najneskôr 31.08.2021 5 rokov veku  musia byť do MŠ zapísané.

             

            Odklad plnenia povinnej školskej dochádzky

            Od tohto roku nastáva aj zmena školskej legislatívy, ktorá sa týka odkladu  (pokračovania povinného predprimárneho vzdelávania).  O odklade (pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania)  bude rozhodovať riaditeľka ZŠ s MŠ.  Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľka ZŠ s MŠ na návrh  materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.

            Podmienky odkladu povinnej školskej dochádzky sú:

            • písomná žiadosť rodiča s informovaným súhlasom zákonného zástupcu,
            • písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
            • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast.
          • Oznam pre rodičov predškolákov

          • Vážení rodičia  našich predškolákov.

            Pevne verím, že ak ste nám zverili svoje deti doteraz, zostanete nám verní aj naďalej.

            1. Zápis do 1. ročníka bude bez osobnej prítomnosti detí elektronickou formou. Prihlášku nájdete v sekcii základná škola na hornej lište.

            2. Overenie údajov poskytnutých zákonným zástupcom (overenie totožnosti rodičov, rodného listu, podpísanie žiadosti ...) sa uskutoční podľa aktuálnej situácie, o čom vás budeme včas informovať.

             

        • Návrat do školy
          • Návrat do školy

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva a zriaďovateľa školy bude otvorená škola pre deti  :

            • od utorka 6.4. 2021 v materskej škole pre deti rodičov pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce.

            Rodičia nezabudnite vyplniť čestné vyhlásenie zákonného zástupcu a k nahliadnutiu poskytnúť kópiu negatívneho testu na COVID-19 ( nie starší ako 7 dní) :

            Cestne_vyhlasenie_rodica_-_o_praci_na_pracovisku..pdf

        • Prerušenie prevádzky materskej školy
          • Prerušenie prevádzky materskej školy

          • Vážení rodičia, 

            oznamujeme Vám, že od pondelka 29.3.2021 je prerušená prevádzka materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne z dôvodu pozitívne testovaného zamestanca na Covid19.

            Pozastavuje sa činnosť MŠ, ŠKD a školskej jedálne aj pre deti a žiakov, ktorých rodičia sú v kritickej infraštruktúre.

            Predpokladaný nástup  detí materskej školy 6.4.2021.

            Upozornenie: Preventívne karanténne opatrenie platí pre žiakov a zamestnancov, ktorí boli informovaní o kontakte s pozitívnou osobou v školskom zariadení (zamestnancom materskej školy) a bolo im odoslané upozornenie cez školský informačný systém edupage.

        • Projekt Múdre hranie
          • Projekt Múdre hranie

          • Naša materská škola bola podporená ministerstvom školstva SR v projekte "Múdre hranie " sumou 1000 eur na podporu zlepšenia vybavenia materskej školy v oblasti detských kníh a didaktických pomôcok.

            Hodnotených bolo celkovo 2221 žiadostí. Finančné prostriedky boli rozdelené 706 žiadateľom.

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

            • Od pondelka 15.2.2021 začínajú jarné prázdniny a trvajú do piatka 19.2.2021.

              Materská škola je v prevádzke. Rodičia detí materskej školy predložia v pondelok 15.2. 2021 k nahliadnutiu potvrdenie o negatívnom teste Covid-19 nie starší ako 7 dní.

              Základná škola je zatvorená.

              Vyučovanie začne 22.2.2021.

              Sledujte všetky informácie týkajúce sa pandémie a oznamy na našej stránke školy – o všetkom novom Vás budeme informovať.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Komenského 279/32, Dolný Kubín
      • 0918 858 789
      • Komenského 279/32, Dolný Kubín
        Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje