• Nástup detí do materskej školy - informácia
          • Nástup detí do materskej školy - informácia

          • Vážení rodičia,

            od 8.2.2021 sa otvára škola pre deti materskej školy a pre žiakov I. stupňa.

            Materská škola bude v prevádzke od 6.30 hod do 16.00 hod. 

            Deti materskej školy  sú prihlásené na stravu v školskej jedálni,  odhlásenie vykoná zákonný zástupca bežným spôsobom.

            Ráno pred vstupom do školy (materskej aj základnej) sa všetci rodičia detí preukážu vyplneným a podpísaným čestným vyhlásením zákonného zástupcu, ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19.

            Cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov__zakonny_zastupca.docx

            Pri vstupe sa vykoná meranie teploty dieťaťa,

            Čestné vyhlásenie - tlačivo bude pri  vstupe do materskej školy a  je dostupné na webovoj stránke školy.

            Pandemická OČR

            Informácie k nástupu detí do školy budeme priebežne aktualizovať.

        • Otvorenie materskej školy
          • Otvorenie materskej školy

          • Vážení rodičia.

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne na základe rozhodnutia pandemickej komisie SR s ospravedlnením zmenil svoje pôvodné, dnešné stanovisko, a doporučuje Mestu Dolný Kubín od pondelka 8. februára 2021 otvoriť materské školy, prvý stupeň základných škôl a základné umelecké školy na individuálnu výučbu v ročníkoch 1. - 4. Návrat detí do škôl je podmienený negatívnym testom jedného zákonného zástupcu žiaka a všetkých zamestnancov školy nie starším ako 7 dní.  Deti a žiaci sa nemusia testovať. Mesto Dolný Kubín pripravuje na sobotu 6.2.2021 svoje odberné miesta na testovanie. O ich počte a umiestení Vás budeme v priebehu dnešného dňa informovať. Platné budú certifikáty aj z iných odberných miest.

             

            Krízový štáb mesta Dolný Kubín

        • Otvorenie materskej školy od 8.februára
          • Otvorenie materskej školy od 8.februára

          • Vážení rodičia.

            Prvá informácia k otvoreniu materskej školy : Dnes zasadá v Dolnom Kubíne krízový štáb, ktorý má po dohode s RUVZ rozhodnúť o otváraní škôl v meste D. Kubín.

            Všetky informácie poskytneme rodičom po zasadnutí tohto štábu, Sledujte weboé stránky základnej školy aj materskej školy ako aj edupage.

        • Pokračovanie režimu ako doteraz
          • Pokračovanie režimu ako doteraz

          • Od 1.2.2021 - 5.2.2021  :

            1. Materská škola je naďalej v našej škole zatvorená.

            3. Otvorená bude len MŠ Odbojárov 1963, Dolný Kubín. MŠ bude len pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre a oboch pracujúcich rodičov, ktorí nemôžu pracovať home office.

        • Pokračujeme v nezmenenom režime
          • Pokračujeme v nezmenenom režime

          • Od 18.11.2021 - 22.1.2021 budeme pracovať v nezmenenom režime , to znamená :

            1. Materská škola je naďalej v našej škole zatvorená.

            3. Otvorená bude len MŠ Odbojárov 1963, Dolný Kubín. MŠ bude len pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre a oboch pracujúcich rodičov, ktorí nemôžu pracovať home office.

        • Oznam o zmene poplatkov
          • Oznam o zmene poplatkov

          • Vážení rodičia, 

            od 1.1.2021 sa menia poplatky za pobyt dieťaťa v materskej škole.

            V zmysle VZN 9/2020  Mesta Dolný Kubín :

            Mesačný príspevok zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu výdavkov za pobyt dieťaťa v MŠ je 19,00 € mesačne za jedno dieťa. 

            Všetky informácie nájdete  v Rozhodnutie_o_poplatkoch_MS_2021.pdf

            Žiadame rodičov o zmenu trvalých príkazov na uvedenú sumu.  

        • Návrat detí do škôl -materská škola
          • Návrat detí do škôl -materská škola

          • Mesto Dolný Kubín ako náš zriaďovateľ je pripravené 

            OTVORIŤ MATERSKÉ ŠKOLY a ŠKOLSKÉ KLUBY roč.1.-4. pre deti rodičov, ktorí:

            - pracujú v KRITICKEJ INFRAŠTRUKTÚRE (zdravotníctvo, polícia, armáda, hasičský a záchranný zbor, obchody, lekárne, drogérie a pod.)

            - obaja sú zamestnaní a NEMÔŽU VYKONÁVAŤ PRÁCU Z DOMU

            - materské školy a školské kluby budú otvorené od 11.1.  do 15.1.2021

            Termín prihlásenia Vášho dieťaťa do MŠ (s dodržaním vyššie uvedených podmienok) je do štvrtku   7.1.2021 do 8.00 h  nahlásením Vášho záujmu zástupkyni pre materskú školu.

            Všetky bližšie informácie o čase a otvorení konkrétnych  školských klubov, materských škôl budú prijaté koncom týždňa na základe počtu nahlásených detí.

            O nasledujúcom týždni sa bude opätovne rozhodovať na základe opatrení a aktuálnej situácie.

            Všetci naši zamestnanci budú vopred testovaní.

        • Rozhodnutie zriaďovateľa o prevádzke materskej školy
          • Rozhodnutie zriaďovateľa o prevádzke materskej školy

          • Naša materská škola nebude v období 21.12 2020 do 8.1.2021 v prevádzke.

            V období od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021 bude v prevádzke MŠ na Banisku.

            V prípade, ak rodičia majú záujem dať deti na Banisko, treba informovať zrš - pani Vieru Šaligovú.

        • Obnovenie prevádzky materskej školy
          • Obnovenie prevádzky materskej školy


            • Od 10.11.2020  bude obnovená prevádzka materskej školy.

              Prevádzka MŠ bude od 6.30 hod do 16.00 hod.

              V prípade, že sa osoba nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke, nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia.

              Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje MŠ , predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do MŠ Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_8.11.2020.pdf

              Zamestanci školy predložia alebo vyplnia online v aplikácii edupage  Vyhlasenie_zamestnanca_8.11.2020.pdf

              Povinnosť nosiť rúška pre všetkých účastníkov vzdelávania a dodržiavť epidemiologické opatrenia. 

              Mgr. Daša Badáňová, riaditeľka školy

        • Prerušenie prevádzky materskej školy
          • Prerušenie prevádzky materskej školy

          • Na základe  rozhodnutia RUVZ  sa prerušuje od 31. októbra 2020 prevádzka v materskej škole na základe identifikácie úzkych kontaktov s osobou pozitívne testovanou v celoplošnom testovaní na Covid19

            Návrat detí do materskej školy sa predpokladá 10. novembra 2020.

        • Usmernenie k prevádzke MŠ a ZŠ
          • Usmernenie k prevádzke MŠ a ZŠ

          • Vážení rodičia, 

            vzhľadom na neustále sa meniace pokyny, Vám dávam do pozornosti najnovšie Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678:

            1. Materské školy budú počas jesenných školských prázdnin, tak ako aj doposiaľ, v prevádzke v závislosti od aktuálnych potrieb zákonných zástupcov detí, prednostne tých, ktorí sa aktívne zúčastnia na zabezpečení plošného testovania obyvateľov. Bod 1 Rozhodnutia ministra školstva č. 2020/17949:1-A1810 z 23. októbra 2020 sa vzťahuje na všetky druhy škôl, okrem materských škôl. Zriaďovateľ materskej školy môže prevádzku materskej školy v čase jesenných školských prázdnin prerušiť v zmysle platnej legislatívy, ak zákonní zástupcovia neprejavia záujem o prevádzku materskej školy.

            2. V čase riadnej prevádzky materskej školy môže riaditeľka/riaditeľ materskej školy požiadať zákonných zástupcov dieťaťa, ktorí sú nezamestnaní alebo sú na rodičovskej či materskej dovolenke, aby si, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu súvisiacu s výskytom a šírením ochorenia COVID-19, ponechali dieťa v domácej starostlivosti a nedávali ho do materskej školy. Bez súhlasu zákonného zástupcu ale nie je možné obmedziť dochádzku žiadneho dieťaťa do materskej školy.

            3. Pobyt v exteriéri detí materských škôl a žiakov 1. stupňa základných škôl sa počas tohto obdobia odporúča realizovať najmä na školských dvoroch, prípadne v extraviláne obce. Ak škola nemá školský dvor, resp. extravilán obce je vo veľkej vzdialenosti od budovy školy, pobyt v exteriéri sa odporúča v blízkosti budovy školy s dodržaním platných opatrení ÚVZ SR.

            7. Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje materskú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Materská škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            8. Zákonný zástupca žiaka, ktoré navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            9. Zamestnanci materských škôl a základných škôl predložia zamestnávateľovi po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe do zamestnania v zmysle Zákona č. 124/2006 o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci certifikát o negatívnom výsledku RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            10. Na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov anevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13 a bod A.2 ods. 11 Uznesenia vlády č. 678/2020 (teda nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby).

            11. Pracovno - právne vzťahy v materských školách a v základných školách bude riešiť osobitné usmernenie ministra školstva.

            Poznámka: Usmernenie sa vzťahuje aj na špeciálne materské školy, základné školy pre žiakov so zdravotným znevýhodnením a školské kluby detí.

        • Oznam pre rodičov detí materskej školy
          • Oznam pre rodičov detí materskej školy

          • Vážení rodičia,

            na základe odporúčania RUVZ v Dolnom Kubíne, bude dňa 26.10.2020 uzatvorená 2.trieda - MOTÝLE v materskej škole. Deti z tejto triedy sa môžu vrátiť  naspäť do materskej školy v utorok 27.10.2020.

            Všetci rodičia materskej školy odovzdajú ráno 26.10.2020 resp. 27.10.20 prehlásenie o bezinfekčnosti Vyhlasenie-zakonneho-zastupcu_od_26.10.2020.pdf, ktoré je doplnené o bod, či sa všetci členovia spoločnej domácnosti ( dospelí a deti nad 10 rokov) zúčastnili pilotného víkendového testovania na COVID 19 na Orave a či ich výsledok bol negatívny.

            V škole budú môcť byť len tí pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci, ktorí predložia v pondelok negatívny test. Preto v záujme zachovania hygienicko-epidemiologických opatrení a ochrany zdravia je žiaduce, aby z bezpečného a zdravého prostredia prišli aj deti do materskej školy.

            Ďakujeme za pochopenie, verím, že chápete, musím chrániť zdravie nás všetkých, preto takéto opatrenie.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            dňa 31.8.2020 nebude materská škola v prevádzke z dôvodu aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov školy v zmysle Zákona 138/2019 Z.z.

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            materská škola nebude v prevádzke v mesiaci júl 2020. V tomto mesiaci realizujeme v škole rekonštrukciu školskej  jedálne. 

            Obnovenie prevádzky materskej školy bude v mesiaci august 2020.

            Rodičia, ktorí zapísali svoje deti na mesiac júl do materskej školy, budú včas vyrozumení, do ktorej materskej školy v Dolnom Kubíne budú ich deti umiestnené.

        • Podmienky nástupu detí do materskej školy od 1.6.2020
          • Podmienky nástupu detí do materskej školy od 1.6.2020

          • Vážení rodičia. Pozorne prečítajte!

            Materská škola bude v prevádzke od 1. 6. 2020  a bude sa riadiť v zmysle rozhodnutia zriaďovateľa, opatrení ÚVZ SR, rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR .

                        Deti rodičov, ktorí potvrdili nástup svojho dieťaťa od 1. 6..2020 telefonicky alebo  mailom môžu nastúpiť za nasledujúcich podmienok:

            • MŠ bude v prevádzke od 6.30 hod. – 15.30 hod / 9 hodín/.
            • Pri prvom nástupe dieťaťa do MŠ odovzdá (prípadne podpíše na mieste) alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie
            • Vyhlasenie_o_zdravotnom_stave_dietata.docx
            • Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi, ktorý dieťa prevezme až po zmeraní teploty a na základe záveru ranného zdravotného filtra. 
            • Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy by nemal presiahnuť 10 minút.
            • Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúšku , v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami /dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk, alebo rukavice/, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa  - maximálne 2 rodičia v šatni.
            • Dieťa môže prichádzať a odchádzať z MŠ len s osobami žijúcimi v spoločnej domácnosti /súrodenec musí byť starší ako 10 rokov/.
            • Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška.  V rúšku však dieťa do materskej školy prichádza a aj jedno náhradné rúško si prinesie z domu (počas dňa bude uložené v skrinke).
            • Zástupkyňa RŠ pre MŠ rozdelí deti do 2 tried  najviac po 15 detí. V skupinách môžu byť aj deti ktoré predtým neboli v spoločnej triede.
            • Dieťa nenosí  do MŠ hračky a iné predmety z domáceho prostredia.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.
            • Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.
            •  Ak dieťa v priebehu dňa bude vykazovať niektorý z možných príznakov COVID19, bude umiestnené do samostatnej miestnosti a  zákonní zástupcovia ho po kontaktovaní zamestnancom školy bezodkladne vyzdvihnú.
            • Vážení rodičia, svojim dobrovoľným rozhodnutím o záujme umiestniť svoje dieťa v materskej škole vyjadrujete súhlas s obmedzenými podmienkami prevádzky materskej školy v čase od 01.06.2020 do 30.06.2020. Beriete na vedomie, že škola vzhľadom na kapacitné možnosti bude uprednostňovať deti, ktorých rodičia sú v prvej línii, t.j. zdravotníckych pracovníkov, príslušníkov hasičského zboru, polície, pedagogických zamestnancov. 
            • Ak dieťa v prípade ochorenia , alebo z iných rodinných dôvodov nenastúpi, oznámte nám to do 29. 5. 2020 na mail: viera.saligova@zskomdk.sk
            • Žiadame rodičov,  ktorí si zrušili trvalé príkazy na platby, aby si ich obnovili, alebo jednorázovo uhradili poplatok za mesiac jún do konca mája.

                                                                      Mgr. Daša Badáňová - riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Komenského 279/32, Dolný Kubín
      • 0918 858 789
      • Komenského 279/32, Dolný Kubín
        Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje